کانکس تجهیز کارگاه

کانکس تجهیز کارگاه چیست و چه مزایایی دارد؟

مقدمه کانکس تجهیز کارگاه

کانکس تجهیز کارگاه یا همان کانکس کارگری، راه حلی است که برای اسکان موقت کارگران و کارکنان یک پروژه در نظر گرفته می‌شود. این کانکس‌ها با توجه به مزایای متعددی که دارند، تقریباً جایگزین ساخت و ساز اتاقک‌های کارگاهی برای استقرار کارگران شده و در انواع پروژه‌های ساخت و ساز کاربرد دارند. در ادامه به معرفی این کانکس‌ها می‌پردازیم و با جزئیات مزایا و کاربردهای آن‌ها آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.

کانکس تجهیز کارگاه چیست؟

قبل از شروع پروژه‌های ساخت و ساز (یا هر پروژه دیگر) به ویژه برای پروژه‌های خارج شهری که کارگران و تیم کارگاهی مدت‌ها مشغول به کار هستند، باید محلی برای استقرار کارگران در نظر گرفته شود تا با کاهش میزان رفت و آمد، در هزینه‌های پروژه صرفه جویی شود. کانکس تجهیز کارگاه یا به عبارت دیگر کانکس کارگری انتخاب اول مدیران پروژه برای استقرار موقت کارگران، پرسنل و حتی مهندسین ساخت و ساز است. یکی از مزیت‌های این کانکس‌ها امکان انتقال آن‌ها به موقعیت جدید پس از اتمام پروژه است. مدیران پروژه پس از تکمیل کار خود می‌توانند این کانکس‌ها را به عنوان کانکس دست دوم به فروش بگذارند. 

کانکس تجهیز کارگاه

کانکس تجهیز کارگاه چه مزایایی دارد؟

مهم‌ترین هدف از ساخت کانکس تجهیز کارگاه، کنار گذاشتن بناهای آجری برای اسکان موقت پیمانکاران، کارگران و پرسنل یک پروژه بود. در کنار این مزیت مهم، استفاده از این کانکس‌ها مزایای دیگری به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • قابلیت جابجایی: پس از پایان پروژه،‌ می‌توان این کانکس‌ها را به پروژه دیگر در موقعیت مکانی دیگر منتقل کرد.
  • سرعت راه‌اندازی: راه‌اندازی این کانکس به مراتب سریع‌تر از ساخت سازه‌های آجری و بناهای سیمانی است. بنابراین به تکمیل سریع‌تر پروژه کمک می‌کند.
  • ضد زلزله بودن: کانکس تجهیز کارگاه از آنجا که با هدف استقرار انسان‌ها طراحی و ساخته می‌شود، در برابر زلزله و هرگونه فشار خارجی مقاوم است.
  • منظم شدن سایت پروژه: ظاهر این کانکس‌ها زیبا و جمع‌و‌جور است و به سایت پروژه نظم می‌بخشد.
  • هزینه کم: استفاده از کانکس تجهیز کارگاه به چند روش موجب کمتر شدن هزینه‌های پروژه می‌شود. اولاً‌ اینکه با استقرار کارکنان در محل، هزینه ایاب ذهاب آن‌ها از میان برداشته می‌شود. دوماً اینکه نیاز به پرداخت هزینه مصالح برای ساخت اتاقک‌های سیمانی و پرداخت دستمزد کارگران برای ساخت‌ این اتاقک‌ها نیست.
  • عایق تبادل انرژی: در طراحی کانکس تجهیز کارگاه مسئله عایق بودن دیواره‌ها در نظر گرفته می‌شود. دیواره‌های این کانکس‌ها اجازه عبور گرما به بیرون و ورود سرما به داخل را نمی‌دهند.
  • کاربردهای متنوع: این کانکس‌ها با هدف استقرار کارگران ساخته می‌شوند اما می‌توان آن‌ها حتی به عنوان انبار یا دفتر مهندسین استفاده کرد.
کانکس کارگری و مهندسی

امکانات کانکس تجهیز کارگاه

از آنجا که این کانکس‌ها برای استقرار افراد در پروژه‌های معمولاً بزرگ استفاده می‌شوند، ممکن است نیاز باشد حتی هفته‌ها یا ماه‌ها کارکنان پروژه در این کانکس‌ها زندگی کنند. بنابراین با توجه به نوع کانکس انتخابی، امکاناتی مثل سیستم‌های سرمایش و گرمایش، تعبیه آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی، تخت، منبع آب، کابینت و قفسه، تهویه و حتی بعضاً کپسول آتش‌نشانی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود.

انواع کانکس تجهیز کارگاه

کانکس تجهیز کارگاه در انواع مختلف ساخته می‌شوند که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

کانکس کارگاهی سنگین

این مدل سازه از فلز‌های سنگین و با استفاده از مصالح با کیفیت ساخته می‌شود. منظور از مصالح با کیفیت، آهن آلات سنگین و مرغوب است. این  کانکس‌ها به نسبت مقاومت بالاتری دارند و امکانات آن‌ها بیشتر است. بنابراین توصیه می‌شود شرکت‌هایی که کارگاه ثابت دارند یا معمولاً عمده فعالیت‌های آن بیرون شهر است، از این مدل کانکس استفاده کنند.

کانکس کارگاهی سبک

این کانکس‌ها همانطور که از نام آن‌ها پیداست، وزن کمتر و هزینه پایین‌تری دارند. شرکت‌هایی که پروژه‌های کوتاه‌مدت راه‌اندازی می‌کنند و قصد دارند پس از استفاده آن‌ها را به عنوان کانکس دست دوم بفروشند، می‌توانند از کانکس کارگاهی سبک استفاده کنند. عمر مفید این مدل کانکس تجهیز کارگاه 2 سال است و در این بازه زمانی کارایی قابل قبولی دارند اما ممکن است بعد از این زمان، اتفاقاتی مثل زنگ زندگی یا آسیب‌های بدنه قابل رویت باشد. به همین دلیل بهتر است برای پروژه‌های موقت انتخاب شود.

کانکس کارگاهی ساندویچ پانل

یکی دیگر از انواع کانکس تجهیز کارگاه، کانکس ساندویچ پانل است. بدنه این کانکس‌ها از سه لایه تشکیل می‌شود و این ویژگی مقاومت آن‌ها را به مراتب بیشتر می‌کند. به همین دلیل برای پروژه‌هایی که در اماکن خیلی سرد یا خیلی گرم اجرا می‌شوند، معمولاً‌ این مدل کانکس مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی بدنه عایق این کانکس طوری است که نه گرمای بیرون را به راحتی داخل می‌کند و نه اجازه خروج گرما به بیرون از کانکس را می‌دهد. وزن این کانکس‌ها کم است، با دوام هستند و می‌توان از آن‌ها در شرایط جوی مختلف استفاده کرد.

کاربردهای کانکس تجهیز کارگاه چیست؟

این کانکس‌ها تقریباً‌ هرکجا که سازه‌های ساختمانی در حال ساخت هستند، قابل استفاده‌اند. شرکت‌های پل‌سازی، حفاری، راه‌سازی، ریل‌سازی، تونل‌سازی و بسیاری از موارد این چنینی از این مدل اسکان برای استقرار کارگارن و کارکنان استفاده می‌کنند. در پروژه‌های پتروشیمی و نفت نیز بعضاً شاهد استفاده کانکس تجهیز کارگاه هستیم.

در کنار این‌ها، در پروژه‌های کوچکتر مثل ساخت هتل، آپارتمان و مغازه‌های تجاری از این کانکس‌ها برای اسقرار موقت استفاده می‌شود. مهم‌ترین دلیل استفاده از کانکس تجهیز کارگاه، زمان‌بر بودن و هزینه‌بر بودن راه‌اندازی اتاقک‌های سیمانی برای استقرار کارکنان است.

کانکس ساندویچ پانل تجهیز کارگاه

قیمت کانکس تجهیز کارگاه چقدر است؟

در کنار نوع کانکس تجهیز کارگاه که انتخاب می‌کنید، عواملی مثل نوع آهن به کار رفته، ضخامت ورق استفاده شده، نوع تخته کف کانکس و پوشش داخلی بدنه کانکس بر قیمت آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین پس از انتخاب کانکس مورد نظر، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت با شرکت سازنده تماس بگیرید.

کلام آخر

کانکس تجهیز کارگاه در واقع یک محل استقرار متحرک است که برای اسکان اعضای تیم ساخت و ساز پروژه‌های مختلف شامل کارگران، پیمانکاران و مهندسین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مفیدی در خصوص کانکس تجهیز کارگاه، انواع این کانکس‌ها در بازار و مزایای آن‌ها به شما عزیزان ارائه دهیم. توصیه می‌کنیم حین خرید موارد گفته شده را در نظر داشته باشید و بهترین نوع کانکس متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید.

فهرست